maanantai 7. elokuuta 2017

MEIÄN UUSI KOTI ENNEN REMONTTIA

Täältä tulis ensimmäiset kuvat meiän uudesta kodista, joka on ollut yksi murheenkryyni! :-D Mun mielestä tästä kertoi myös se, että sain asunnon näytettyäni monia viestejä, että miksi lähdetään meiän täydellisestä kämpästä JUST TÄHÄN. Mun kriteereinä oli laminaattilattia, lasitettu parveke, keittiö tiskikoneella, eikä missään nimessä muovimattoa... No, täyttyihän ne kyllä, mutta tilalle tuli aika monta muuta epämieluista juttua. Mä kuitenkin uskon, että saadaan tästä asunnosta tosi mieleinen, kunhan vaan tähän laittaa rahaa palamaan. Koti on mulle kuitenkin supertärkeä, joten jokainen siihen laitettu euro on kyllä sen arvoinen. Vähän harmitti myös, että vuokra nousi 100€ kuukaudessa, eikä tää sijaitse tosiaankaan kävelymatkan päässäkään keskustasta. Tässä kuitenkin kuvat, jotka nappasin äsken, kun käytiin hakemassa avaimet. Kaikki tavarat on vuokranantajan jäljiltä, joten kuvissa on aika sotkuista vielä!

IMG_4468
Tässä näkyy olohuonetta, jossa on tää tiiliseinä, mikä ei oo ollenkaan mun tyylinen. Laitoin siitä eilen yhteen Facebookryhmään kuvia ja siellä taitaa olla tällä hetkellä 160 kommenttia! Kyselin siellä, että mitä mä keksisin tän kanssa: piilottaako vai korostaako sitä entisestään. Ihmiset jakautui tiukasti kahteen puolueeseen, joista toisten mielestä tää on niin ruma, että he olis mieluummin jättäneet asunnon vuokraamatta. Toinen puoli sanoi, että tää on ihan mielettömän ihana. Mut uskoisin, että ajan myötä keksin tähän jonkun ratkaisun. Joko laitan tähän jättikokoisen lipaston, jonka päälle vaakatasossa olevan peilin tai sitten teen tähän pienen "lukunurkkauksen". Jos päädyn jälkimmäiseen vaihtoehtoon, niin hommaan tähän kaksi valkoista kuppituolia/sohvaa, pienen puolittain puisen pöydän sekä paljon koristevaloja. Saa kuitenkin nähdä, että mihin päädyn, kun ollaan saatu tavarat paikoilleen. 

Ylempänä olevan hyllyn aion myös poistattaa, sillä se näyttää mun mielestä hölmöltä. Olohuonetta vastapäätä on makuuhuone ja näiden kahden välissä on laattalattia, jonka aion piilottaa. Oon just tilaamassa siihen isoa mattoa, ja ylijäävälle alueelle aion laittaa lattiafiksiä, jolloin siitä tulee tummanharmaa. Aluksi mietin myös laminaatinnäköistä fiksiä, mutta ajattelin alempien laattojen kuultavan liikaa läpi. Onko jollain kokemusta laattojen fiksaamisesta laminaattikuviolla?

IMG_4473
Vessa oli neljä kertaa pienempi kuin meiän nykyisen kodin vessa. Se oli mulle kuitenkin ihan ookoo, sillä tänne mahtuu oma pesukone, mikä oli mulle äärimmäisen tärkeetä. Mä en jaksais rampata kerrostalojen pyykituvisssa ja tunnen itteni niin hyvin, että tollaisessa tilanteessa vitkuttelisin sitä pyykinpesua jatkuvasti. Vessaan en aio tehä mitään muutoksia, vaan se on ihan hyvä tällaisenaan. Yllätyin kuitenkin, miten paljon säilytystilaa täällä oli, sillä sitä mä vähän stressasin etukäteen. 

IMG_4476
Eteinen on tosi pieni ja pitkä käytävä, jonka säilytystilaa on hyvin vähän. Siihen mahtuu vaan tää kaappi, viereinen naulakko takeille ja vastapäätä kenkäkaappi. En kuitenkaan usko, että se tuottaa ongelmaa, etenkään talvivaatteiden kanssa, joita on muutenkin vähemmän. Meiän vanha eteinen oli ihan järjettömän iso ja kokonainen huone, joten hukkaneliöitä oli havaittavissa, haha. 

IMG_4464
Tähän laitan saman lattian kuin edellisessäkin asunnossa oli, joten parvekkeesta tulee lähestulkoon kopio edellisensä kanssa. Vihreän maton päälle laitetaan siis valkoinen lautalattia, johon en kyllästy varmaan ikinä, haha... Parveke oli kolme ja puoli metriä pitkä, mutta kapeampi kuin meiän nykyinen. Luulen, että ostetaan tähän vielä jotain pieniä kalusteita ja tietenkin lisää lautaa, mutta muuten ei tehdä muutoksia. 

IMG_4461
Oon niin onnellinen. Saan elämäni ensimmäisen vaatehuoneen! Ehkä tän jälkeen mun vaatteita ei enää loju joka puolella ympäriinsä, vaan ne pysyy edes tän huoneen sisäpuolella. Tännekään en tee mitään muutoksia, heitän vaan ison lampaantaljan lattialle ja siinä kaikki. Oon niin innoissani, että pääsen huomenna purkamaan mun vaatteet tänne paikoilleen.

IMG_4451
Makkari oli ihan tavallinen, sieltä maalataan siniset seinät valkoisiksi ja päällystän myös ikkunalaudan puufiksillä. Aika jännää, meillä ei oo aiemmin ollut ikkunalautaakaan :-D Ja mikä parasta, meiän makuuhuoneessa on ovi?! Ollaan eletty kolme vuotta asunnossa, jossa ei oo ollut mitään ovea/verhoa makuuhuoneen ja olkkarin välissä - ja se on ollut tosi inhottavaa. Mutta nyt voi kutsua kavereitakin vapaammin kylään, kun ei tartte miettiä tollasta. 

IMG_4456
IMG_4453
Ja sitten rumin huone eli keittiö. Tänne tehdään isoin muutos eli kaikki tasot, kaappien ovet ja lattiat fiksataan. En oo vielä ihan varma, että minkälaisiksi, mutta jonkinlainen idea mulla on jo. Lattiat fiksaan sillä samaisella tummanharmaalla kuin toisenkin laattalattian, joten toivottavasti se näyttää hyvältä. Ovet ajattelin muuttaa valkoisiksi, välitilan harmaaksi ja tason tummanruskeaksi. Jos välitilan harmaa fiksi riitelee liikaa valkoisen seinän kanssa, niin sitten on pohdittava fiksivaihtoehdot uusiksi. Silloin voi olla mahdollista, että kaapit saa pysyä ennallaan, välitilaan tulee valkoista ja tasoon silti tummanruskeeta. Näitä saa onneksi helposti kokeiltua ja muuteltua aina, kun haluaa, joten vielä ei tarvii tietää mitään varmaksi :-) Seinät maalataan  myös valkoisiksi, jotta keittiöstä saataisiin vähän neutraalimpi. 

Mutta joo, tältä täällä näyttää. Uskon, että tästä saadaan hyvin mieluinen koti kuukauden sisällä, kunhan jaksetaan vaan laittaa jokainen yksityiskohta miellyttäväksi. Muutetaan 15.8 tänne, mutta saadaan laittaa tavarat paikoilleen ja tehdä remontti ennen sitä. 

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi ristiriitaiselta, että asunnossa on niin paljon huonoa sanottavaa ja vuokrakin on kalliimpi. Mun mielestä asunto näyttää kuitenkin melko kivalta ja osa noista suunnitelmistakin on kuitenkin järkeviä ratkaisuja!

  Vaikka toi tiiliseinä on hieman outo (miks koko seinää ei oo tiilillä???) niin musta siitä tulis tosi tunnelmallinen lukunurkkauksena :-) Jos jokin on rumaa, sitä korostamalla siitä tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tykkää asunnosta nyt, mut rempan jälkeen oon siihen varmasti rakastunut! Mulla on hyvin tarkka sisustus-ja kotimaku, jonka takia harva vuokra-asunto on jo valmiiksi mieluisa :-) Useimmiten joutuu vähintään seinät maalaamaan. Eikä mun mielestä tulis vaatiakaan, että asunto sellaisenaan jo vuokraushetkellä miellyttäisi silmää. Osa tyytyy vähempään, eikä heille kodin välttämättä tarvii ollakaan ihan heidän näköisensä.

   Poista
 2. Harmi, että löydät noin paljon miinuksia kämpästä, joka ei kumminkaan oo sieltä pahimmasta päästä! Tee ehdottomasti tohon tiiliseinän eteen lukunurkkaus, se sopii varmasti siihen tosi hyvin ja vähän peittää tota seinää tekemättä siitä hölmön näköistä.

  Toivottavasti saatte kämpästä sellaisen kun haluatte tai toivottavasti pääsette edes lähelle sitä! ♥ Tsemppiä kovasti :)

  https://nooramaijakatariina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän sun pointin ja oonkin sitä mieltä, että tästä saa tulevaisuudessa meille täydellisen :-) Meiän edellinen kämppä oli ihan oikeesti täydellinen, sillä rempattiin sitä(kin) niin paljon, että siitä tuli meiän näköinen. Sen jälkeen tää on kova lasku huonompaan, mutta se oli odotettavissakin, että täydellistä kämppää harvoin saa ilman remppaa! Mutta niin se oli muissakin asunnoissa, kun katoin vuokrasivustoja, että kaikissa oli joku pieni "vika". Jos vika olis ollut vessassa, sitä olis ollut käytännössä mahdotonta korjata, mut valitsin meiän kodiksi tän siksi, että tähän rempat onnistui. Aluksi ajattelin pitkälti, etten kyllä ala maksamaan vuokra-asuntoon mitään muutoksia, sillä eihän se oo meiän. Lopuksi mun ajatus kuitenkin muuttui sellaiseksi, että se tulee olemaan meiän oma koti neljän vuoden ajan, joten tottakai siitä tehdään silmää miellyttävä. Heti tänään maalataan kaikki seinät, joten ilme muuttuu jo kovasti parempaan :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä, että teillä on selvät suunnitelmat remppaa varten! :)

   Poista
  2. Niimpä! Nyt on seinät maalattu ja on jo heti paljon kodikkaamman näköinen :-)

   Poista
 4. Muistathan pyytää vuokranantajalta luvan fiksaukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos huolenpidosta :-) Vuokrasoppareissa on yleisesti kiellettyä vaan remppaaminen ilman lupaa, eikä fiksaaminen kuulu siihen aihepiirin lainkaan.

   Poista
 5. Näyttääpä kyllä tosi kivalta ja vielä kivemmalta kuulostaa noi sun suunnitelmat!! :) Musta toi tiiliseinä on aivan ihana, tosin vähän hassu kun se on tuollainen puolikas... Mutta ei sitä kyllä piilotella kannata, liian kaunis sellaiseen! :p

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :-) Ja joo, päädyin nyt siihen, etten ainakaan tällä hetkellä varsinaisesti piilota sitä.

   Poista

Kommentoittehan asiallisesti, kiitos! :-)